Generalitat de Catalunya. www.gencat.cat
Si no veieu correctament aquest butlletí, cliqueu aquí
227 Informatiu Publicacions de la Generalitat de Catalunya
imatge cap

17 de juliol de 2018

 

ISSN 2013-4932 | DL B 6576-2012 | Butlletins anteriors

 

Sumari. Núm. 227

Xarxa Llibreries Acreditades de la Generalitat de CatalunyaXarxa de
Llibreries Acreditades de la Generalitat
de Catalunya

:: El blog de les publicacions de la Generalitat

Facebook de Publicacions Facebook de Publicacions
La comunitat de lectors dels nostres llibres i revistes a Facebook.
twitter publicacionscat @publicacionscat
Tota l’actualitat de les publicacions de la Generalitat a Twitter.
Llibreria en linia

:: Llibreria en línia de la Generalitat

:: Cercador de publicacions

Distribuïdor comercial

ÀGORA
Tel. 902 109 431
mroig@agorallibres.cat

 

 

L'articulacio geografica i juridica dels municipis fronterers...

 

“Els autors conclouen que ''la cooperació no és una opció, sinó una necessitat'' i aposten per generar prou seguretat jurídica i asimetria a l'hora d'escollir la fórmula de col·laboració més adequada.”

Extret del post sobre L'articulació geogràfica i jurídica dels municipis fronterers: radiografia de la cooperació en els límits autonòmics entre Catalunya, Aragó i la Comunitat Valenciana[+]

 

:: Ciències socials

SORT . Volume 42. Number 1, January-June 2018

car Afegeix

SORT . Volume 42. Number 1, January-June 2018

Departament de la Vicepresidència i d'Economia i Hisenda
EAN 9771696228009 – PVP 15 euros
Revista semestral amb articles originals d'estadística aplicada i metodologia estadística, investigació operativa, estadística oficial i biometria, editada per l'Idescat i publicada íntegrament en anglès. Coeditada amb la Universitat Autònoma de Barcelona, la Universitat Politècnica de Catalunya, la Universitat de Barcelona, la Universitat de Girona, la Universitat Pompeu Fabra i la Universitat de Lleida.

 


amunt
:: Justícia i dret

Justícia i resolució de conflictes a la Catalunya medieval

car Afegeix

Justícia i resolució de conflictes a la Catalunya medieval

Col·lecció Textos Jurídics Catalans

Parlament de Catalunya
EAN 9788439396949 – PVP 30 euros
Aquest llibre és un recull de 557 escriptures d'entre els segles IX i X relatives a l'administració de justícia i la resolució de conflictes a Catalunya fruit d'una àmlia recerca, i la selecció posterior, en un gran nombre de col·leccions diplomàtiques i cartularis editats, en apèndixs documentals de llibres i articles i en fons d'arxiu.

 


amunt
Col·lecció Temes d'Etnologia de Catalunya

Entre el celler i la taverna.

car Afegeix

Entre el celler i la taverna. Un recorregut per les bodegues de barri de la ciutat de Barcelona

Col·lecció Temes d'Etnologia de Catalunya
Departament de Cultura
EAN 9788439396307 – PVP 12 euros
Aquesta monografia recull el treball d'investigació dut a terme per l'Associació per a la Recerca i l'Estudi de la Cultura Catalana L'Escambell entre els anys 2010 i 2014. L'objectiu de l'estudi és posar de manifest el paper cabdal desenvolupat per les bodegues en el seu entorn més immediat, el barri, a través d'una anàlisi profunda de la seva sociabilitat i a partir d'una panoràmica etnohistòrica que en ressegueix els orígens, transformacions i imaginaris culturals. La recerca es pregunta també per la vigència d'aquesta funció social a la Barcelona contemporània, i aporta un treball de camp que ha abraçat quasi dos-cents establiments i una etnografia extensa a la Bodega Xifré, al barri del Parc.


amunt

Diaspores i rituals

car Afegeix

Diàspores i rituals

Col·lecció Temes d'Etnologia de Catalunya
EAN 9788439395669 – PVP 12 euros
Les comunitats musulmanes presents a Catalunya desenvolupen ritus col·lectius en un context minoritari i de diàspora. Aquesta monografia, resultat del treball d'investigació dut a terme entre els anys 2007 i 2010 en el marc de l'Inventari del Patrimoni Etnològic de Catalunya, ressegueix el cicle anual festiu musulmà. Se centra en el cas de col·lectius procedents del Marroc, Pakistan i Senegal, posant especial atenció en les quatre principals celebracions (el dejuni durant el mes del ramadà, la festa del sacrifici, la commemoració del martiri d'Alí i la festa del naixement del profeta Muhàmmad), com a estratègia per poder observar com uns col·lectius heterogenis en molts sentits interactuen en contextos socials determinats mitjançant la pràctica ritual.


amunt

Muntanyes de formatge.

car Afegeix

Muntanyes de formatge. Transformacions productives i patrimonialització a l'Urgellet i el Baridà

Col·lecció Temes d'Etnologia de Catalunya
Departament de Cultura
EAN 9788439394778 – PVP 12 euros
Aquest treball és l'estudi d'un seguit de transformacions socials i productives de les estructures agrícoles i ramaderes que han tingut lloc al territori del Baridà i l'Urgellet durant el segle XX, i que han donat lloc a un model d'explotació del territori basat en la producció de llet.


amunt

La ciutat horitzontal

car Afegeix

La ciutat horitzontal

Col·lecció Temes d'Etnologia de Catalunya
Departament de Cultura
EAN 9788439393474 – PVP 20 euros
Monografia resultat d'un treball d'investigació fet entre els anys 2009 i 2012 en el marc de l'Inventari del Patrimoni Etnològic de Catalunya (IPEC) que duu a terme el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. Vuit-centes casetes unifamiliars i de planta baixa a la vora del riu Besòs, cadascuna d'un color diferent, comprimides entre una zona industrial semiabandonada i la nova Barcelona de l'AVE i del Fòrum 2004. En aquest lloc de marge, desconegut i estigmatitzat, grups de migrants i autòctons van lluitar junts per crear un paisatge humà excepcionalment dens i rebel: un barri anticlerical i anarcosindicalista, en el qual la resistència va durar vuitanta anys, on van buscar recer Buenaventura Durruti, Quico Sabater i un sense fi d'exclosos i indesitjats de tots els llocs i de totes les èpoques.


amunt
Llibres i lletres a l'Agenda Cultural

  > Visitar l'Agenda Cultural

 
Si no veieu correctament aquest butlletí i feu servir un correu del tipus webmail (GMail, Yahoo, Hotmail, etc.), pot ser que aquests programaris no mostrin el butlletí exactament com ha estat dissenyat. Disculpeu les molèsties. Podeu clicar aquí per consultar el butlletí directament a Internet.
 
EADOPCreativeCommons License Logo(Pel que fa als resums.)

Avís legal: D’acord amb l’article 17.1 de la Llei 19/2014, la © Generalitat de Catalunya permet la reutilització dels continguts i de les dades sempre que se'n citi la font i la data d'actualització i que no es desnaturalitzi la informació (article 8 de la Llei de l’Estat 37/2007) i també que no es contradigui amb una llicència específica.

Alta :: Baixa o modificació :: Contacte :: Butlletins anteriors :: © Generalitat de Catalunya