Generalitat de Catalunya. www.gencat.cat
Si no veieu correctament aquest butlletí, cliqueu aquí
225 Informatiu Publicacions de la Generalitat de Catalunya
imatge cap

19 de juny de 2018

 

ISSN 2013-4932 | DL B 6576-2012 | Butlletins anteriors

 

Sumari. Núm. 225

Xarxa Llibreries Acreditades de la Generalitat de CatalunyaXarxa de
Llibreries Acreditades de la Generalitat
de Catalunya

:: El blog de les publicacions de la Generalitat

Facebook de Publicacions Facebook de Publicacions
La comunitat de lectors dels nostres llibres i revistes a Facebook.
twitter publicacionscat @publicacionscat
Tota l’actualitat de les publicacions de la Generalitat a Twitter.
Llibreria en linia

:: Llibreria en línia de la Generalitat

:: Cercador de publicacions

Distribuïdor comercial

ÀGORA
Tel. 902 109 431
mroig@agorallibres.cat

 

 

Resoldre les demandes d'autodeterminació. Hi té un paper el Tribunal Internacional de Justícia?

 

“Aquest llibre estudia la relació entre el reconeixement, la independència i l’autodeterminació, i mostra que l’autodeterminació continua sent important més enllà de la descolonització europea.”

Extret del post sobre Resoldre les demandes d'autodeterminació. Hi té un paper el Tribunal Internacional de Justícia? [+]

 

Us presentem els 10 títols més venuts durant aquests primers mesos del 2018

:: Ciències socials

Elna, la maternitat

car Afegeix

Elna, la maternitat

Ros i Vilanova, Roser;Vila Delclòs, Jordi;Ojuel Solsona, Maria
Departament de Justícia
EAN 9788439396628 – PVP 15 euros
Primer volum d’una col·lecció que el Memorial Democràtic inicia amb la voluntat d’oferir històries plenes de valors humans, de persones que van viure situacions extremes. Vol reconèixer la valentia i l’esforç dels seus protagonistes i, alhora, transmetre aquests valors humans a les generacions presents i futures perquè puguin conèixer, reflexionar i aprendre. Aquest primer número explica la història, a través del text i d’unes magnífiques il·lustracions, del vell casalot d’en Bardou, a Elna, on la suïssa Elisabeth Eidenbenz va salvar la vida de 597 infants. Eren els fills de les exiliades catalanes i espanyoles que malvivien en condicions penoses en els camps de refugiats republicans de Sant Cebrià de Rosselló, Argelers i Ribesaltes, i que van tenir la sort de ser acollides a la maternitat que va crear Eidenbenz.


amunt

Entre el celler i la taverna. Un recorregut per les bodegues de barri de la ciutat de Barcelona

car Afegeix

Entre el celler i la taverna. Un recorregut per les bodegues de barri de la ciutat de Barcelona

Col·lecció Temes d'Etnologia de Catalunya
Departament de Cultura
EAN 9788439396307 – PVP 12 euros
Aquesta monografia recull el treball d'investigació dut a terme per l’Associació per a la Recerca i l’Estudi de la Cultura Catalana L’Escambell entre els anys 2010 i 2014. L’objectiu de l’estudi és posar de manifest el paper cabdal desenvolupat per les bodegues en el seu entorn més immediat, el barri, a través d'una anàlisi profunda de la seva sociabilitat i a partir d'una panoràmica etnohistòrica que en ressegueix els orígens, transformacions i imaginaris culturals. La recerca es pregunta també per la vigència d’aquesta funció social a la Barcelona contemporània, i aporta un treball de camp que ha abraçat quasi dos-cents establiments i una etnografia extensa a la Bodega Xifré, al barri del Parc.


amunt

Lluís Companys: vida, reivindicació i memòria d'un president: en commemoració del 75è aniversari del seu afusellament

car Afegeix

Lluís Companys: vida, reivindicació i memòria d'un president: en commemoració del 75è aniversari del seu afusellament

Col·lecció Documents del Memorial Democràtic
Departament de Justícia
EAN 9788439393443 – PVP 15 euros
El cinquè volum de la col·lecció "Documents del Memorial Democràtic" homenatja la figura de Lluís Companys, l’any en què es commemora el 75è aniversari del seu afusellament per part de la dictadura franquista, amb l’aproximació que diversos especialistes fan a alguns moments cabdals de la seva trajectòria vital, professional i política fins a arribar al tràgic final. La publicació mostra també les activitats reivindicatives dutes a terme a nivell polític, científic i popular des del moment de la seva mort, i especialment des del moment en què Catalunya va recuperar les llibertats, les institucions d’autogovern i la democràcia.


amunt
:: Cultura

Àlbum naturalista de micologia

car Afegeix

Àlbum naturalista de micologia

Biblioteca de Catalunya
EAN 9788439395973 – PVP 30 euros
Aquesta publicació dóna a conèixer la tasca realitzada per Josep Ribot i Calpe en dibuixar i inventariar els bolets de Catalunya al llarg de més de vint anys de manera incansable, amb la precisió dels seus dibuixos i el coneixement del medi, acompanyats en la seva majoria de casos de la datació i de la ubicació on va ser realitzada l’observació. Les làmines originals reproduïdes en aquesta edició formen part del donatiu que els hereus de Josep Ribot van fer el passat 2016 a la Biblioteca de Catalunya.

amunt

Pep Ventura. La música romàntica a Figueres (CD)

car Afegeix

Pep Ventura. La música romàntica a Figueres (CD)

Col·lecció Fonoteca. Sèrie 2: Temes monogràfics
Departament de Cultura
EAN 9788439396529 – PVP 10 euros
Nova publicació de la col·lecció Fonoteca de Música Tradicional Catalana que s’emmarca en els actes, accions i publicacions que s’han dut a terme en motiu de la commemoració del bicentenari del naixement del músic i compositor Josep Maria Ventura i Casas, conegut com a Pep Ventura. En aquest CD es fa palesa la gran creativitat i qualitat musical de Pep Ventura ja que vincula la sardana amb l’òpera, la música orquestral, la cançó popular... No és només un mostrari de música romàntica, sinó que també és una bona representació del Pep Ventura músic, no només de cobla.

amunt

Prudenci Bertrana, pintor

car Afegeix

Prudenci Bertrana, pintor

Departament de Cultura
EAN 9788439395966 – PVP 30 euros
Catàleg de l’exposició celebrada al Museu d’Art de Girona (md'A) de l’11 de maig a l’1 d'octubre de 2017. Amb motiu de la celebració de l’Any Bertrana, el md'A dedica una àmplia mostra al vessant artístic d’un dels escriptors més destacats del Modernisme i recull bona part de la seva obra pictòrica: dibuixos, il·lustracions, retrats i paisatges. L’exposició ofereix un itinerari ampli per la seva trajectòria artística: des dels primers temptejos -tot buscant un estil propi-, l’obra d'encàrrec i les primeres exposicions, fins al seu retorn a la pintura després d'anys d'abandonament, amb paisatges, especialment del Berguedà i la Cerdanya, que esdevenen un dels principals motius d'inspiració i el fet de pintar-los, un acte d’alliberament.

amunt

Olga Sacharoff. Pintura. Poesia. Emancipació

car Afegeix

Olga Sacharoff. Pintura. Poesia. Emancipació

Departament de Cultura
EAN 9788439396543 – PVP 30 euros
Catàleg de l’exposició organitzada pel Museu d’Art de Girona en commemoració de l’Any Sacharoff, cinquanta anys després de la seva mort. L’exposició reuneix una vuitantena d’obres originals (dibuixos i pintura), així com fotografies i documentació sobre l’artista, a fi de traçar un itinerari complet per la seva trajectòria vital i artística.

amunt
:: Educació i formació

Memòria i vinyetes

car Afegeix

Memòria i vinyetes

Departament de Justícia
EAN 9788439396796 – PVP 20 euros
Vuitè volum de la col·lecció "Eines de memòria", dedicat als còmics, un mitjà atractiu que ha estat menystingut en la seva voluntat de difondre continguts històrics. Les onze propostes didàctiques i els articles que les acompanyen formen un conjunt molt valuós, que vol esdevenir una referència i una guia per a la difusió de la memòria històrica i de la novel·la gràfica entre els joves. Adreçada als professionals de l’educació, peça fonamental en la creació d’una societat democràtica i coneixedora del seu passat, el còmic vol ser un recurs cada cop més present i utilitzat a l'aula.

amunt
:: Llengua

Llengua catalana. Material didàctic per a cursos de nivell intermedi (B)

car Afegeix

Llengua catalana. Material didàctic per a cursos de nivell intermedi (B)

Sitjà Brunat, Maria
Departament de la Presidència
EAN 9788439394099 – PVP 12 euros
Manual per a la preparació dels cursos corresponents a aquest nivell d’aprenentatge. Comprèn vint unitats dedicades a ortografia, deu a morfologia i sintaxi i una a lèxic. Una breu introducció gramatical precedeix els exercicis de cada unitat. La clau amb les solucions dels exercicis clou el manual.

amunt

Material didàctic per a cursos de nivell de suficiència (C) (2a i 3a reimpressió 7a edició)

car Afegeix

Material didàctic per a cursos de nivell de suficiència (C) (2a i 3a reimpressió 7a edició)

Herrero, Pere; Valle Ferrer, Maria 
Departament de la Presidència
EAN 9788439392446  – PVP 13 euros
Manual per a la preparació dels cursos corresponents a aquest nivell d’aprenentatge. El sumari comprèn vuit unitats temàtiques amb les explicacions gramaticalsi els exercicis corresponents: morfologia del substantiu i de l’adjectiu, morfologia verbal, pronoms, connectors, derivats, frases fetes, problemes lèxics i variants geogràfiques. Al final de cada unitat hi ha la clau amb les solucions delsexercicis.

amunt

 

 

Novetat

 

Diccionari dels XVIII Jocs Mediterranis. Tarragona. 2018


Diccionari dels XVIII Jocs Mediterranis. Tarragona. 2018

Centre de Terminologia de Catalunya
Col·lecció Diccionaris en Línia
Publicació gratuïta
Un recull de més de set mil termes de tots els esports de competició en els XVIII Jocs Mediterranis, que es duen a terme del 22 de juny a l’1 de juliol d’aquest 2018. Aquesta obra, feta amb la col·laboració de la Fundació Tarragona 2017 i la Unió de Federacions Esportives de Catalunya, s’ha concebut com a eina de consulta pràctica per a tots els sectors que necessitin emprar terminologia esportiva en la seva activitat professional durant els Jocs (membres de l’organització, periodistes, mediadors lingüístics, etc.).

 

Web


amunt
Llibres i lletres a l'Agenda Cultural

  > Visitar l'Agenda Cultural

 
Si no veieu correctament aquest butlletí i feu servir un correu del tipus webmail (GMail, Yahoo, Hotmail, etc.), pot ser que aquests programaris no mostrin el butlletí exactament com ha estat dissenyat. Disculpeu les molèsties. Podeu clicar aquí per consultar el butlletí directament a Internet.
 
EADOPCreativeCommons License Logo(Pel que fa als resums.)

Avís legal: D’acord amb l’article 17.1 de la Llei 19/2014, la © Generalitat de Catalunya permet la reutilització dels continguts i de les dades sempre que se'n citi la font i la data d'actualització i que no es desnaturalitzi la informació (article 8 de la Llei de l’Estat 37/2007) i també que no es contradigui amb una llicència específica.

Alta :: Baixa o modificació :: Contacte :: Butlletins anteriors :: © Generalitat de Catalunya