Generalitat de Catalunya. www.gencat.cat
Si no veieu correctament aquest butlletí, cliqueu aquí
216 Informatiu Publicacions de la Generalitat de Catalunya
imatge cap

27 de febrer de 2018

 

ISSN 2013-4932 | DL B 6576-2012 | Butlletins anteriors

 

Sumari. Núm. 216

Xarxa Llibreries Acreditades de la Generalitat de CatalunyaXarxa de
Llibreries Acreditades de la Generalitat
de Catalunya

:: El blog de les publicacions de la Generalitat

Facebook de Publicacions Facebook de Publicacions
La comunitat de lectors dels nostres llibres i revistes a Facebook.
twitter publicacionscat @publicacionscat
Tota l’actualitat de les publicacions de la Generalitat a Twitter.
Llibreria en linia

:: Llibreria en línia de la Generalitat

:: Cercador de publicacions

Distribuïdor comercial

ÀGORA
Tel. 902 109 431
mroig@agorallibres.cat

 

 

Codi de Bones Pràctiques sobre cursos i marxes per muntanya

 

“és un document per ajudar a planificar i celebrar... les curses per muntanya: les curses d’orientació, les marxes populars i de resistència, els duatlons i triatlons.”

Extret del post sobre Codi de bones pràctiques sobre curses i marxes per muntanya [+]

 

:: Ciències socials

El Jaciment de Sant Antoni de Calaceit i el poblament ibèric de les comarques del Matarranya i la Terra Alta

car Afegeix

El jaciment de Sant Antoni de Calaceit i el poblament ibèric de les comarques del Matarranya i la Terra Alta

Col·lecció Monografies del M.A.C.- Barcelona
Departament de Cultura
EAN 9788439396314 – PVP 30 euros
Monografia que té el seu origen en la tesi doctoral de l'autor en la que revisa i actualitza el poblat de Sant Antoni de Calaceit, jaciment fonamental per entendre la ocupació ibèrica del tram baix de l'Ebre. Revisa fases cronològiques d'ocupació, funcionalitat d'edificis i reflexiona sobre l'existència de diferents estaments socials d'aquesta societat en el Matarranya i la Terra Alta.

amunt

La Revolució neolítica. La Draga, el poblat dels prodigis

car Afegeix

La Revolució neolítica. La Draga, el poblat dels prodigis

Departament de Cultura
EAN 9788439396505 – PVP 15 euros
Catàleg de l'exposició, produïda pel Museu d'Arqueologia de Catalunya, que mostra per primera vegada la major part dels objectes arqueològics recuperats a les excavacions, molts d'ells inèdits, que permet exhibir la riquesa i la diversitat del jaciment, i alhora, projectar-lo en l'àmbit nacional i internacional. El poblat neolític de la Draga és un jaciment lacustre excepcional gràcies a la conservació de les restes orgàniques, en especial la fusta, que ha proporcionat una gran informació sobre l'economia i les formes de vida en aquest període. La Draga és un testimoni de les primeres comunitats camperoles i ramaderes que des del Pròxim Orient arriben a l'estany de Banyoles en un lent trànsit de temps i representa, a casa nostra, la primera gran intervenció i transformació del territori de la mà de l'home.

amunt
:: Territori i paisatge

Catàleg de paisatge. La Regió Metropolitana de Barcelona

car Afegeix

Catàleg de paisatge. La Regió Metropolitana de Barcelona

Departament de Territori i Sostenibilitat
EAN 9788439396277 – PVP 50 euros
Cinquè catàleg de paisatge de Catalunya aprovat definitivament i publicat d'acord amb el Conveni europeu del paisatge, dedicat a La Regió Metropolitana de Barcelona. S'organitza en set blocs, precedits d'un preàmbul. Identifica 25 unitats de paisatge, per a cadascuna de les quals es descriuen els elements naturals i humans que constitueixen el paisatge, l'evolució històrica, l'organització i dinàmica actual, l'expressió artística, els valors paisatgístics, les principals rutes i punts d'observació i gaudi del paisatge, una descripció de la possible evolució de la unitat, l'avaluació d'amenaces i oportunitats, i els objectius de qualitat paisatgística.

amunt
Col·lecció Històries Ibèriques

La col·lecció Històries Ibèriques és un conjunt de set guies, una per a cada poble iber de Catalunya (Ausetans; Ceretans i Lacetans, que la comparteixen; Ilercavons; Ilergets; Indigets; Laietans i Cessetans), que ens descobreix tot un seguit d'històries d'aquests pobles que habitaven Catalunya. La civilització dels ibers va ser protagonista d'un dels fets que van canviar la història: les lluites entre cartaginesos i romans pel control del comerç a la Mediterrània. Els ibers foren els seus aliats o enemics, però sempre una peça clau.

amunt

Ausetans

car Afegeix

Ausetans

Guillamón, Julià
Col·lecció Històries Ibèriques
Departament de Cultura
EAN 9788439396444 – PVP 6 euros
Aquesta guia, dedicada als ausetans, reconstrueix la vida quotidiana dels pobladors del territori de la Plana de Vic i les serres circumdants.

amunt

Ceretans / Lacetans

car Afegeix

Ceretans / Lacetans

Col·lecció Històries Ibèriques
Departament de Cultura
EAN 9788439396451 – PVP 6 euros
En aquesta guia els Ceretans, que ocuparen l'actual Cerdanya, i els Lacetans, que s'establiren a la part central de Catalunya, en són els protagonistes. El Castellot (Bolvir) i El Cogulló (Sallent), el seu llegat.

amunt

Ilercavons

car Afegeix

Ilercavons

Col·lecció Històries Ibèriques
Departament de Cultura
EAN 9788439396475 – PVP 6 euros
Coneixerem els Ilercavons a través de quatre jaciments: la Moleta del Remei (Alcanar); el Castellet de Banyoles (Tivissa); el Coll del Moro (Gandesa), i Sant Miquel (Vinebre).

amunt

Ilergets

car Afegeix

Ilergets

Col·lecció Històries Ibèriques
Departament de Cultura
EAN 9788439396420 – PVP 6 euros
L'autora ens aproxima als Ilergets, tribu molt guerrera, que van ocupar gran part de les actuals comarques del Segrià, la Noguera, l'Urgell, les Garrigues, i les terres orientals de l'Aragó.

amunt

Indigets

car Afegeix

Indigets

Col·lecció Històries Ibèriques
Departament de Cultura
EAN 9788439396437 – PVP 6 euros
De la mà del seu autor, ens endinsarem pels principals poblats dels Indigets: Ullastret; Castell (Palamós); Sant Sebastià de la Guarda (Palafrugell), i Puig de Castellet (Lloret de Mar).

amunt

Laietans

car Afegeix

Laietans

Col·lecció Històries Ibèriques
Departament de Cultura
EAN 9788439396482 – PVP 6 euros
De forma molt completa i exhaustiva se'ns presenten les característiques principals dels poblats i de la vida dels Laietans, que s'estenien entre les terres que van des del Montnegre fins al Garraf, i que ocupaven una de les zones més poblades a l'antiguitat.

amunt

Cessetans

car Afegeix

Cessetans

Col·lecció Històries Ibèriques
Departament de Cultura
EAN 9788439396468 – PVP 6 euros
Amb la lectura d'aquesta guia coneixerem a què es dedicaven i com vivien els Cessetans, que van ocupar una part de la costa central catalana, amb les actuals comarques de l'Alt i Baix Penedès, Garraf, el Camp de Tarragona i probablement una part de l'Anoia. Darró (Vilanova i la Geltrú); la Ciutadella (Calafell); la Font de la Canya (Avinyonet del Penedès), i Olèrdola són els quatre jaciments a través dels quals l'autor ens explica la Cessetània.

amunt

  > Visitar l'Agenda Cultural

 
Si no veieu correctament aquest butlletí i feu servir un correu del tipus webmail (GMail, Yahoo, Hotmail, etc.), pot ser que aquests programaris no mostrin el butlletí exactament com ha estat dissenyat. Disculpeu les molèsties. Podeu clicar aquí per consultar el butlletí directament a Internet.
 
EADOPCreativeCommons License Logo(Pel que fa als resums.)

Avís legal: D’acord amb l’article 17.1 de la Llei 19/2014, la © Generalitat de Catalunya permet la reutilització dels continguts i de les dades sempre que se'n citi la font i la data d'actualització i que no es desnaturalitzi la informació (article 8 de la Llei de l’Estat 37/2007) i també que no es contradigui amb una llicència específica.

Alta :: Baixa o modificació :: Contacte :: Butlletins anteriors :: © Generalitat de Catalunya