Accés al contingut Accés al menú de la secció
DOGC  > Preguntes freqüents
 

Preguntes freqüents

 

Com trobar informació sobre convenis col·lectius?

Els convenis col·lectius publicats al DOGC poden cercar-se a la base de dades del Portal del DOGC, bé per sectors  o pel nom de l’empresa.

Podeu fer la cerca avançada amb aquest criteris:

Camp títol: posar el nom de l’empresa o del sector (per exemple "oficines" i "despatxos")
Si la cerca us dóna molts resultats podeu escriure al Camp Descriptors temàtics: “conveni col·lectiu”

Si no sabeu com es diu el conveni podeu fer la cerca avançada amb aquests criteris:

Camp Descriptors temàtics: escriure “conveni col·lectiu”, juntament amb una segona matèria sobre el tema que us interessa (per exemple, per cercar el conveni d'esteticiens, el que més se li assembla és el descriptor "perruqueria i bellesa").

Si necessiteu suport en la cerca, podeu contactar-nos a través d’aquest formulari.

A més a més, podeu consultar el cercador del Consell de Relacions Laborals de Catalunya del Departament d’Empresa i Ocupació que recull els convenis col·lectius publicats en el DOGC, el BOP o el BOE.

 


Es pot consultar a Internet el DOGC publicat de 1931-1939 i a l'exili?

Sí, se'n pot consultar el text complet clicant aquí.

 


En quins DOGC s'han publicat els estatuts d'autonomia de Catalunya?

L'Estatut de 1932 es va publicar al DOGC núm. 19 [PDF - 8,8 MB], de 15 d'octubre de 1932.
L'Estatut de 1979 es va publicar al DOGC núm. 38, de 31 de desembre de 1979.
L'Estatut de 2006 es va publicar al DOGC núm. 4680, de 20 de juliol de 2006.

 


Des de quan es publica el DOGC?

El Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya es publica des del 3 de maig de 1931, encara que aleshores ho feia amb el nom de Butlletí de la Generalitat de Catalunya. A partir del 26 d’agost de 1936, adoptà la denominació actual de Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

 


Quins tipus d'anuncis es poden publicar al DOGC?

Es publiquen en el DOGC els acords, les resolucions, els edictes, les notificacions, els anuncis i els altres actes del Parlament, del Govern, de l'Administració de la Generalitat, de l'Administració de justícia i d'altres administracions, ens i organismes públics, i també anuncis de particulars, en els supòsits en què ho determini l'ordenament jurídic. En aquest darrer cas, en són un exemple els anuncis de dissolució de cooperatives, segons disposa l’article 102.3 de la Llei 12/2015, del 9 de juliol, de cooperatives.

L'entitat gestora del DOGC pot requerir a qui ordena la inserció d'un document que justifiqui la procedència de publicar-lo.

 

 


Què s'ha de fer per publicar un anunci al DOGC?

Cal seguir els procediments especificats a la pàgina Servei de publicació al DOGC i les recomanacions del document Normes i recomanacions per a la presentació dels textos.

 


Quin cost té publicar un anunci al DOGC?

La taxa per a la publicació d’anuncis al DOGC, no sotmesos a exempció per la normativa vigent, té els imports fixos següents:

Any 2019 (prorrogat 2017)
Termini de publicació Import per anunci
Normal 218,40 €
Urgent 327,60 €


Aquests imports inclouen la publicació en totes dues edicions, catalana i castellana.

(Atès que l’import de la taxa és el mateix per a tots els anuncis, cal que consti obligatòriament en el resguard de pagament o en la transferència bancària el número d’anunci que figura en l’avís o carta de publicació.)

 

 


Quina diferència de cost hi ha entre un anunci normal i un d'urgent?

La taxa per a la publicació d’anuncis al DOGC, no sotmesos a exempció per la normativa vigent, és una quantitat fixa de 218,40 € per anunci. En el cas d’anuncis amb termini de publicació urgent, l’import de la taxa és de 327,60 €. Aquests imports inclouen la publicació en les dues edicions (catalana i castellana).

 


Com puc sol·licitar la domiciliació bancària del pagament de les insercions al DOGC?

Per poder fer efectiu el pagament de la taxa amb domiciliació bancària cal que el subjecte passiu compleixi els requisits establerts (vegeu el document Taxa, exempcions i terminis de publicació) i s’adhereixi a les condicions de publicació amb domiciliació bancària mitjançant aquest formulari de sol·licitud.

 


Quin és el termini de publicació d'un anunci?

Són els indicats al document Taxa, exempcions i terminis de publicació.

 


Quin és el millor sistema per consultar el DOGC habitualment?

Per a la consulta del DOGC del dia o de números anteriors, utilitzeu la consulta per calendari o número, des de la pàgina inicial d'aquest web. Per a cerques més específiques, la Base de dades del DOGC, actualitzada diàriament, permet fer cerques per dotze camps d'informació: paraules del títol, paraules del text, número de DOGC, dates de publicació i dels documents, organisme emissor, rang del document, descriptors temàtics, descriptors geogràfics, etc. Es poden obtenir els textos en format HTML o PDF (imatge en format de l'edició impresa del DOGC), saber si un document és vigent o hi ha disposicions que el despleguen o modifiquen.

 


Quin és el navegador recomanat per a una correcta navegació i consulta del portal?

Per a una adequada navegació i consulta del portal, recomanem fer servir els navegadors següents: Mozilla Firefox 35 (abans 8.0) (i posteriors), Internet Explorer 10.0 (i posteriors) i Google Chrome 39.

 


Com es pot saber si un document ha estat publicat al DOGC i obtenir-ne el text?

Mitjançant la consulta a la Base de dades del DOGC s'accedeix als textos publicats des del núm. 1 (segona època), de 5 de desembre de 1977, fins a l’últim DOGC publicat.

També, si sou un organisme que ha enviat un document per publicar a través de la plataforma EACAT, es pot consultar a través d’aquesta plataforma, accedint a la pantalla de ‘Consulta d’estat’: “Tràmits > Secretaria > Servei de publicació al DOGC > Consulta d’estat”.

 


Quins serveis addicionals ofereix el Portal del DOGC?

A banda de la consulta de les normes, els seus textos consolidats i anotats i notícies d’actualitat jurídica, el Portal del DOGC ofereix els serveis d’informació següents:

 • Selecció d’un document: us permet seleccionar les normes que siguin del vostre interès per tenir-les agrupades a la vostra carpeta de gestió dels serveis sense que les hagueu de cercar la pròxima vegada que us connecteu al Portal.
 • Subscriure’m a un document: us permet subscriure-us a totes o algunes de les normes seleccionades per rebre un avís de correu electrònic quan se’n publiqui una afectació.
 • Desar una cerca: us permet guardar els paràmetres o condicions d’una cerca, per tal que la pugueu executar quan us torneu a connectar al Portal, sense que us calgui emplenar de nou tots els camps del cercador.
 • Subscriure’m a una cerca: us permet subscriure-us al resultat d’una cerca. Quan  un document nou s’incorpori al Portal i compleixi els paràmetres de la vostra cerca, rebreu un missatge d’avís per correu electrònic.

 


Com puc donar de baixa una subscripció a una alerta, a un document o a qualsevol dels serveis d’informació que tinc subscrits?

Disposeu d’una carpeta d’usuari (“La meva carpeta”) on podeu veure tots els serveis que teniu subscrits. Podeu accedir-hi pitjant la icona del clip, situada a la part superior de la pàgina d’inici del Portal del DOGC. També podeu gestionar les vostres dades d’usuari des de la icona amb el vostre nom.

Us aconsellem que consulteu aquest Manual amb imatges pas a pas sobre “La meva carpeta” i el perfil d’usuari.

 


Com puc exercir el meu dret d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició?

La finalitat del fitxer Directori de trameses de l’EADOP és el tractament de les dades per a la gestió de la tramesa d'informació dels serveis del Portal del DOGC i del Portal Jurídic de Catalunya. Si les vostres dades formen part d’aquest fitxer, podeu exercir el dret d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició, mitjançant escrit adreçat a l'Àrea de Contractació i Patrimoni de l'Entitat Autònoma del Diari Oficial i de Publicacions per correu postal (av. de Josep Tarradellas, 20 - 08029 Barcelona), o per correu electrònic (eadop.contractacio@gencat.cat).

 


Com puc donar-me de baixa del Portal del DOGC?

Per donar-vos de baixa del Portal, feu clic aquí

 


Tenen algun cost per a l’usuari/ària?

Aquests serveis seran de pagament, però es troben en fase de proves gratuïta. Actualment, per utilitzar aquests serveis d’informació jurídica, només cal que us registreu, ja que l’accés a la vostra carpeta es fa mitjançant usuari i contrasenya i en alguns serveis (subscripció a un document o una cerca) ens caldrà la vostra adreça de correu electrònic per enviar-vos la informació sol·licitada. Aquests serveis són gestionats conjuntament amb els del Portal Jurídic de Catalunya  i, una vegada registrats, tindreu als serveis dels dos portals.

 


Quins avantatges m’ofereix el fet de registrar-me al Portal del DOGC?

Per consultar les normes en les seves versions publicades i consolidades, accedint al Portal Jurídic de Catalunya,  no cal ser usuari/ària registrat/da al Portal. Ara bé, per gaudir dels serveis d’informació jurídica si que ens cal que tingueu sigueu un/a usuari/ària amb contrasenya i conèixer la vostra adreça electrònica on voleu rebre els missatges d’avís.

 


Com puc registrar-m’hi?

Només cal que entreu a l’opció Registreu-vos a la part superior de la pàgina principal del Portal del DOGC. També us podeu registrar mentre esteu consultant el Portal del DOGC i decidiu utilitzar algun dels serveis d’informació jurídica que s’hi ofereixen. En el moment que vulgueu seleccionar una norma o bé, guardar una cerca, si no esteu registrats/des, el sistema us oferirà la possibilitat de fer-ho.

 


Com puc fer un enllaç a un document del Portal del DOGC?

Si accediu a la fitxa d’un document a través del sumari de la pàgina principal, heu de copiar l’adreça que apareix a la barra d’adreces del vostre navegador.

Si accediu a la fitxa d’un document com a resultat d’una cerca, seleccioneu l’opció “Enllaç permanent”. Aquesta opció és al marge superior dret de la pantalla. Un cop activada aquesta funcionalitat podeu copiar l’adreça de la barra del navegador i fer l’enllaç. L’enllaç serà sempre estable i permanent.

 


Com puc fer un enllaç permanent a la pantalla de resultats d’una cerca?

 1. Identifiqueu-vos com a usuari del Portal o registreu-vos-hi.
 2. Definiu els paràmetres de la vostra cerca i executeu-la.
 3. Des de la pantalla de resultats seleccioneu “Desa la meva cerca”.
 4. Poseu un nom a la vostra cerca i deseu-la.
 5. Des de la carpeta de cerques desades, executeu la cerca.
 6. Copieu l’enllaç de la barra d’adreces del vostre navegador. Aquesta pàgina de resultats d’una cerca és estable i permanent. Cada cop que s’executi des de l’enllaç, anireu a la pàgina de resultats actualitzada.
 7. Recordeu que des de la pantalla de gestió de cerques podeu modificar-les i editar-les tants cops com vulgueu.
 8. Si en comptes de “Desa la meva cerca” trieu l’opció “Desa la meva cerca i subscriu-m’hi”, quan el resultat de la vostra cerca canviï perquè s’hagi publicat un document que s’ajusti a les vostres peticions, rebreu un correu d’avís. En aquest cas, aneu a la carpeta de cerques i executeu la vostra cerca per veure el nou document.

 


Com puc fer un enllaç a la versió PDF d’un document publicat al DOGC?

Cal que us situeu damunt de l’enllaç marcat en color vermell de PDF. Un cop damunt de l’enllaç feu click al botó de la dreta, copieu l’enllaç (Explorer “Copia la drecera”; Firefox “Copia l’enllaç”) i enganxeu-lo a la barra de navegació.

Per exemple: http://portaldogc.gencat.cat/utilsEADOP/AppJava/PdfProviderServlet?documentId=743761&type=01&language=ca_ES

 


Com puc fer un enllaç a la versió PDF d’un DOGC?

Cal que us situeu damunt de l’enllaç marcat en color vermell de PDF. Un cop damunt de l’enllaç feu click al botó de la dreta, copieu l’enllaç (Explorer “Copia la drecera”; Firefox “Copia l’enllaç”) i enganxeu-lo a la barra de navegació.

L’enllaç a un pdf d’un diari sencer sempre té el mateix format, només canvia el número del DOGC. http://dogc.gencat.cat/ca/pdogc_canals_interns/pdogc_sumari_del_dogc/?numDOGC=6150&anexos=1#

 


Sovint les disposicions (lleis, decrets...) tenen modificacions. On puc consultar el text actualitzat o versió consolidada d’una disposició?

El Portal Jurídic de Catalunya http://portaljuridic.gencat.cat ofereix la consulta de les normes vigents a Catalunya. S’hi pot consultar la versió oficial publicada al diari oficial i la seva versió consolidada.

El text consolidat d’una disposició és aquell que inclou totes les modificacions que ha sofert una norma fins a una data determinada.

 


Com puc subscriure una alerta DOGC?

Per fer alertes ja preconfigurades, seguiu els passos 1 al 3 i a continuació, seleccioneu l’alerta que us interessi.
Per configurar una alerta personalitzada, seguiu les instruccions:

 1. Identifiqueu-vos com a usuari del Portal o registreu-vos-hi.
 2. Aneu a Serveis d’informació del DOGC.
 3. Accediu al servei d’Alertes DOGC.
 4. Trieu “Alertes DOGC personalitzat”.
 5. Empleneu el formulari amb les dades pertinents. En el cas que feu servir les paraules clau al camp títol, tingueu en compte que, per defecte, l’operador booleà que aplica és AND, per tant, totes les paraules que poseu hauran d’aparèixer al document si voleu que us el recuperi. Altrament, podeu usar l’operador booleà “OR”. Per exemple “projecte” OR “ordre”.
 6. Premeu el botó “Crea Alerta DOGC”.
 7. Poseu nom a la vostra alerta.
 8. Des de la carpeta d’alertes desades podeu modificar, editar i esborrar les vostres alertes.
 9. Per accedir a aquesta carpeta des de l’inici, un cop identificat com a usuari del Portal, heu d’entrar a la icona del clip.

 


Com puc subscriure’m a una cerca?

 1. Identifiqueu-vos com a usuari del Portal o registreu-vos-hi.
 2. Executeu la cerca.
 3. Des de la pantalla de resultats seleccioneu “Desa la meva cerca i subscriu-m’hi”.
 4. Des de la pantalla de gestió de les vostres cerques, podeu modificar-les i editar-les tants cops com vulgueu.
 5. Quan el resultat de la vostra cerca canviï perquè s’ha publicat un document que s’ajusta a les vostres peticions, rebreu un correu d’avís.
 6. Aneu a la vostra carpeta de cerques i executeu la vostra cerca per veure el nou document.