Generalitat de Catalunya. www.gencat.cat
Si no veieu correctament aquest butlletí, cliqueu aquí
204 Informatiu Publicacions de la Generalitat de Catalunya
imatge cap

18 de juliol de 2017

 

ISSN 2013-4932 | DL B 6576-2012 | Butlletins anteriors

 

Sumari. Núm. 204

Xarxa Llibreries Acreditades de la Generalitat de CatalunyaXarxa de
Llibreries Acreditades de la Generalitat
de Catalunya

:: El blog de les publicacions de la Generalitat

Facebook de Publicacions Facebook de Publicacions
La comunitat de lectors dels nostres llibres i revistes a Facebook.
twitter publicacionscat @publicacionscat
Tota l’actualitat de les publicacions de la Generalitat a Twitter.
Llibreria en linia

:: Llibreria en línia de la Generalitat

:: Cercador de publicacions

Distribuïdor comercial

ÀGORA
Tel. 902 109 431
mroig@agorallibres.cat

 

 

European Public Mosaic

 

“...la revista European Public Mosaic (EPuM) té per objectiu contribuir al debat internacional sobre la gestió pública. De caire divulgatiu, íntegrament en anglès, l’EPuM vol consolidar-se com un canal de transferència d’informació i coneixement amb altres referents de països europeus i s’adreça especialment a professionals de l’Administració i de la gestió de serveis públics.”

Extret del post sobre European Public Mosaic (EPuM). Open Journal on Public Service [+]

 

:: Ciències socials

Diàspores i rituals

car Afegeix

Diàspores i rituals

Departament de Cultura
EAN 9788439395669 – PVP 15 euros
Les comunitats musulmanes presents a Catalunya desenvolupen ritus col·lectius en un context minoritari i de diàspora. Aquesta monografia, resultat del treball d’investigació dut a terme entre els anys 2007 i 2010 en el marc de l’Inventari del Patrimoni Etnològic de Catalunya, ressegueix el cicle anual festiu musulmà. Se centra en el cas de col·lectius procedents del Marroc, Pakistan i Senegal, posant especial atenció en les quatre principals celebracions (el dejuni durant el mes del ramadà, la festa del sacrifici, la commemoració del martiri d’Alí i la festa del naixement del profeta Muhàmmad), com a estratègia per poder observar com uns col·lectius heterogenis en molts sentits interactuen en contextos socials determinats mitjançant la pràctica ritual.

amunt
:: Cultura

Ismael Smith. La bellesa i els monstres

car Afegeix

Ismael Smith. La bellesa i els monstres

Casamartina i Parassols, Josep
Museu Nacional d’Art de Catalunya
EAN 9788480433198 – PVP 33 euros
Primera gran retrospectiva dedicada a l’artista Ismael Smith, mort l’any 1972 en l’oblit quasi total després de 12 anys d’internament forçós en un sanatori mental de Nova York. La força transgressora de les obres de Smith i el mateix caràcter del personatge, que com la seva producció va estar sempre lluny de qualsevol convencionalisme, són segurament la causa d’aquesta absència massa llarga en circuits i institucions oficials. Realitzada pel MNAC amb la voluntat de recuperar i reivindicar artistes desplaçats pels cànons de la historiografia més convencional, aquesta exposició conté una selecció que mostra el millor de Smith com a escultor i dibuixant però també com a gravador o exlibrista, i permetrà comprovar fins a quin punt la qualitat i l’interès de la seva obra mereixen aquest reconeixement.

 

 

Ismael Smith. La belleza y los monstruos

Casamartina i Parassols, Josep
Museu Nacional d’Art de Catalunya
EAN 9788480433204 – PVP 33 euros

 

car Afegeix

amunt
 

La salvaguarda del patrimoni religiós català durant la Guerra Civil Espanyola

car Afegeix

La salvaguarda del patrimoni religiós català durant la Guerra Civil Espanyola

Departament de Cultura
EAN 9788439395430– PVP 15 euros
Recull de les ponències presentades a la III Jornada Museus i Patrimoni de l’Església a Catalunya, organitzada pel Museu Episcopal de Vic, el Museu de Lleida i el Museu d’Art de Girona el 20 de novembre de 2015, adreçada a museòlegs, historiadors, historiadors de l’art, arqueòlegs, gestors del patrimoni, investigadors i interessats en general. La jornada reflexionà al voltant de les accions de salvaguarda del patrimoni religiós català dutes a terme per diferents agents (institucionals i particulars) durant la Guerra Civil Espanyola (1936-1939).

amunt

Sèniors poètics

car Afegeix

Sèniors poètics

Departament de Cultura
EAN 9788439394976 – PVP 20 euros
Recull d’una sèrie d’articles de diferents poetes i crítics júniors on reflexionen i parlen sobre els poetes i referents vius de la poesia catalana actual, els nostres sèniors. La Institució de les Lletres Catalanes ha impulsat l’edició d’aquesta publicació, i ha ampliat la nòmina d’autors i articulistes, per oferir un volum singular de diàleg poètic intergeneracional.

amunt
:: Medi ambient

Guia de la Reserva Alt Pallars

car Afegeix

Guia de la Reserva Alt Pallars

Armet Unzeta, Oriol; Martín Vidal, Ricard; Rovira, Joan
Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació
EAN 9788439394334 – PVP 6 euros
Aquesta guia vol divulgar amb detall els valors naturals, culturals i turístics de la Reserva Nacional de Caça de l’Alt Pallars que, amb 81.772 hectàrees de superfície, és la reserva nacional de caça més gran de Catalunya situada als Pirineus catalans occidentals, a cavall de les comarques del Pallars Sobirà i l’Alt Urgell.

amunt

  > Visitar l'Agenda Cultural

 
Si no veieu correctament aquest butlletí i feu servir un correu del tipus webmail (GMail, Yahoo, Hotmail, etc.), pot ser que aquests programaris no mostrin el butlletí exactament com ha estat dissenyat. Disculpeu les molèsties. Podeu clicar aquí per consultar el butlletí directament a Internet.
 
EADOPCreativeCommons License Logo(Pel que fa als resums.)

Avís legal: D’acord amb l’article 17.1 de la Llei 19/2014, la © Generalitat de Catalunya permet la reutilització dels continguts i de les dades sempre que se'n citi la font i la data d'actualització i que no es desnaturalitzi la informació (article 8 de la Llei de l’Estat 37/2007) i també que no es contradigui amb una llicència específica.

Alta :: Baixa o modificació :: Contacte :: Butlletins anteriors :: © Generalitat de Catalunya