Generalitat de Catalunya. www.gencat.cat
Si no veieu correctament aquest butlletí, cliqueu aquí
198 Informatiu Publicacions de la Generalitat de Catalunya
imatge cap

23 d’abril de 2017

 

ISSN 2013-4932 | DL B 6576-2012 | Butlletins anteriors

 

Sumari. Núm. 198

Xarxa Llibreries Acreditades de la Generalitat de CatalunyaXarxa de
Llibreries Acreditades de la Generalitat
de Catalunya

:: El blog de les publicacions de la Generalitat

Facebook de Publicacions Facebook de Publicacions
La comunitat de lectors dels nostres llibres i revistes a Facebook.
twitter publicacionscat @publicacionscat
Tota l’actualitat de les publicacions de la Generalitat a Twitter.
Llibreria en linia

:: Llibreria en línia de la Generalitat

:: Cercador de publicacions

Distribuïdor comercial

ÀGORA
Tel. 902 109 431
mroig@agorallibres.cat

 

 

Especial Sant Jordi
:: Ciències socials

Escrits sobre nació i federalisme. Selecció de textos d'autors austromarxistes

car Afegeix

Escrits sobre nació i federalisme. Selecció de textos d’autors austromarxistes

Departament de la Presidència
EAN 9788439395232 – PVP 38 euros
Les posicions de l’austromarxisme són avui poc conegudes. Les referències que s’hi fan s’enfoquen cap a la seva idea de nació o cap a la proposta d’autonomia cultural no territorial, però no precisament cap al seu federalisme. Aquesta publicació reuneix textos de dos autors austromarxistes, Otto Bauer i Karl Renner, amb la voluntat de demostrar el seu vessant federal, que inclou el rol important del territori.


Les valors ideals de la guerra

car Afegeix

Les valors ideals de la guerra

Col·lecció La I Guerra Mundial i Catalunya
Departament d’Afes i Relacions Institucionals i Exteriors i Transparència
EAN 9788439395331 – PVP 18 euros
En aquest llibre sobre la Primera Guerra Mundial, publicat just quan feia dos anys llargs que havia començat el conflicte, Rovira i Virgili hi exposa l’origen, les causes, i la participació i posició catalanes.


Patufet en guerra. La il·lusió de la normalitat

car Afegeix

Patufet en guerra. La il·lusió de la normalitat

Departament d’Afers i Relacions Institucionals i Exteriors i Transparència
EAN 9788439395256 – PVP 10 euros
Catàleg de l’exposició que explica com va afectar la guerra civil del 1936-1939 el setmanari més popular de Catalunya i com aquest va reflectir el conflicte en les seves pàgines. Malgrat la seva vinculació amb el món catòlic, la revista En Patufet no va ser suspesa i es va continuar publicant fins a finals del 1938. En les històries i els acudits que publicava, En Patufet va intentar mantenir una aparença de normalitat. L’exposició conté molts elements gràfics que parlen de diferents aspectes vinculats amb la guerra, com ara la violència, la propaganda, la gana i la manera com els ciutadans es van anar acostumant a conviure amb la guerra: la dificultat de trobar menjar, les cues, l’estraperlo... I ho fa amb vinyetes, historietes, audiovisuals, dibuixos d’infants, fotografies i joguines.


Ramon Llull i els diàlegs mediterranis / Ramon Llull and the Mediterranean Dialogues

car Afegeix

Ramon Llull i els diàlegs mediterranis / Ramon Llull and the Mediterranean Dialogues

Departament d’Afers i Relacions Institucionals i Exteriors i Transparència
EAN 9788439393962 – PVP 35 euros
Recull dels treballs de prop d’una trentena d’estudiosos, historiadors medievalistes, historiadors de la ciència, antropòlegs, escriptors, islamòlegs i, alhora, coneixedors de l’obra lul·liana. La publicació es divideix en quatre eixos: el personatge històric i el seu context; intuïció i raó a debat; la ciència medieval i nosaltres; i les dificultats del diàleg.


Una mar de vinyes. El conreu de la vinya i el vi a Empúries, l'Escala i el Montgrí

car Afegeix

Una mar de vinyes. El conreu de la vinya i el vi a Empúries, l’Escala i el Montgrí

Departament de Cultura
EAN 9788480671439 – PVP 18 euros
Catàleg de l’exposició organitzada conjuntament pel Museu d’Arqueologia de Catalunya-Empúries i el Museu de l’Anxova i de la Sal de l’Escala, que se centra en el procés històric que va portar a la implantació del conreu de la vinya en època romana, en la seva capacitat d’esdevenir un fenomen d’inversió i d’activació econòmica de primer ordre, amb inversions de capital per part d’influents personatges itàlics i provincials, convertint el nord-est català de zona de recepció a àrea productiva amb capacitat de crear un excedent per vendre a l’exterior.


 

T'estimo? Una història de l'amor i el matrimoni

car Afegeix

T’estimo? Una història de l’amor i el matrimoni

Departament de Cultura
EAN 9788439394228 – PVP 15 euros
Catàleg de l’exposició que acull el Museu d’Història de Catalunya des del 16 de desembre de 2015 fins al 22 de maig de 2016. Aborda el tema de l’evolució del sentiment amorós a l’Europa occidental des de l’antiguitat clàssica fins als nostres dies, tot fent un èmfasi especial en Catalunya.

amunt
:: Cultura

Teatre medieval en escena

car Afegeix

Teatre medieval en escena

Departament de Cultura
EAN 9788439395409 – PVP 20 euros
Les representacions de teatre medieval i renaixentista que es van fer al Saló del Tinell de Barcelona del 1961 al 1969, organitzades i dirigides per Josep Romeu i Figueras, van ser uns cicles teatrals cabdals i fonamentals en la història del teatre català contemporani. Ara, cinquanta anys després i en el marc del centenari del naixement de Josep Romeu, aquest text vol recuperar i donar a conèixer tot el que van significar.

 

AMOR. Vint postals de literatura catalana

car Afegeix

AMOR. Vint postals de literatura catalana

Departament de Cultura
EAN 8420093081779 – PVP 10 euros
Conjunt de 20 postals amb frases d’autors catalans de totes les èpoques que tenen en comú parlar sobre l’amor. Editades per la Institució de Lletres Catalanes amb motiu del dia de Sant Jordi 2017.

 

Books in Catalan. Sharing a Future. Bologna 2017

car Afegeix

Books in Catalan. Sharing a Future. Bologna 2017

Departament de Cultura
EAN 9788461792658 – PVP 24 euros
Catalunya i les Illes Balears estan presents, com a convidats d’honor, a la 54a edició de la Bologna Children’s Book Fair 2017, l’esdeveniment professional de referència en el sector editorial infantil i juvenil internacional. Aquest catàleg, editat per l’Institut Ramon Llull, reuneix una sèrie d’il·lustradors que s’exposaran al recinte firal i que són el fil conductor del recorregut per la literatura infantil i juvenil que es pensa, es dibuixa, es produeix i es divulga a Catalunya i a les Illes Balears.

 

Traços de llum. La col·lecció Duran de Daguerreotips

car Afegeix

Traços de llum. La col·lecció Duran de Daguerreotips

González Aguilar, Òscar
Col·leccions del mNACTEC
Departament de Cultura
EAN 9788460895305 – PVP 15 euros
Primer llibre de la nova col·lecció Col·leccions del mNACTEC, que vol descobrir els objectes del fons patrimonial del Museu amb un format atractiu i original. En una època en la qual la fotografia segueix evolucionant i adquirint protagonisme, el llibre fixa la mirada en el naixement dels daguerreotips i com van modificar per sempre la percepció que els éssers humans tenien vers el món i vers si mateixos. Traços de llum proporciona les claus per poder apreciar les joies de la fotografia antiga, el virtuosisme dels treballs d’alguns dels primers fotògrafs i l’ús que d’aquestes obres va fer la societat del seu temps.

 

Felip Pedrell. Cinc peces breus per a conjunt instrumental

car Afegeix

Felip Pedrell. Cinc peces breus per a conjunt instrumental

Col·lecció Els nostres músics
Biblioteca de catalunya
EAN 9790901882324 – PVP 15 euros
Primer volum de la col·lecció "Els nostres músics", dedicat a la figura de Felip Pedrell, compositor, musicòleg i mestre de noms tan destacats com Isaac Albéniz, Enric Granados, Manuel de Falla o Robert Gerhard, i impulsor de la creació de la Secció de Música de la Biblioteca de Catalunya. Amb aquesta col·lecció la Biblioteca vol oferir un tast del patrimoni musical que conserva la institució a partir d’una selecció de noms propis de la història de la música a Catalunya que ajudi a promoure’n el seu coneixement i fomentar-ne la interpretació.

 

Picasso-Romànic

car Afegeix

Picasso-Romànic

Museu Nacional d’Art de Catalunya
EAN 9788480432887 – PVP 35 euros
Catàleg de l’exposició organitzada pel Museu Nacional d’Art de Catalunya del 17 de novembre de 2016 al 26 de febrer de 2017, que mostra la connexió de Picasso amb la col·lecció d’art romànic del museu, palesa en més d’una quarentena d’obres i material de l’arxiu personal de l’artista, procedent del Musée Picasso de París. L’exposició evoca, també, la visita que Picasso feu al museu just abans de la seva inauguració l’any 1934, i que ja va deixar manifest l’interès i la fascinació de l’artista per les obres romàniques. 

 

 

Picasso-Románico

Museu Nacional d’Art de Catalunya
EAN 9788480432894 – PVP 35 euros

car Afegeix

 

Romanesque-Picasso

Museu Nacional d’Art de Catalunya
EAN 9788480432870 – PVP 35 euros

car Afegeix

 

Vitralls. La llum de la Catedral de Girona

car Afegeix

Vitralls. La llum de la Catedral de Girona

Departament de Cultura
EAN 9788439393641 – PVP 5 euros
Catàleg de l’exposició organitzada pel Museu d’Art de Girona del 14 de novembre de 2015 al 22 de maig de 2016, que mostra les taules d’un vitraller, dues posts de fusta propietat del Bisbat de Girona, en les quals són visibles les traces i els dibuixos que, al segle XIV, van servir per confeccionar els vitralls de l’absis de la catedral de Santa Maria de Girona. Aquestes taules són un dels millors exemples que es conserven de l’art del vitrall en l’època medieval a Europa i d’un testimoni inestimable d’una tècnica i art que s’ha mantingut pràcticament invariable durant segles.

 

50 partitures per a acordió diatònic. Volum 2

car Afegeix

50 partitures per a acordió diatònic. Volum 2

Marimon i Busqué, Francesc
Departament de Cultura
EAN 9788439394419 – PVP 20 euros
Aquest segon volum de partitures per a acordió diatònic recull músiques ballables vuitcentistes, amb el número dels botons i comentades, per a afavorir l’aprenentatge autodidacta de persones que no llegeixen solfa. Inclou 2 CD amb les gravacions de les músiques de les cançons.

 

Homenatge Joana Raspall (1913-2013)

car Afegeix

Homenatge Joana Raspall (1913-2013)

Departament de Cultura
EAN 9788439393986 – PVP 10 euros
Esbós biogràfic de l’escriptora, poetessa i bibliotecària Joana Raspall, que el Departament de Cultura publica per recordar i donar a conèixer una figura cabdal de la poesia catalana, de la qual se’n va celebrar el centenari del naixement l’any 2013. La publicació inclou fragments de la seva poesia, narrativa i la bibliografia de les seves obres.

 

Marianne Breslauer. Fotografies 1927-1938

car Afegeix

Marianne Breslauer. Fotografies 1927-1938

Museu Nacional d’Art de Catalunya
EAN 9788480432924 – PVP 28 euros
L’obra de la fotògrafa berlinesa Marianne Breslauer es pot veure per primera vegada en una exposició individual a l’estat espanyol al Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC) del 17 de novembre de 2016 al 29 de gener de 2017. L’exposició, que té 127 imatges, mostra l’obra de l’artista, amb especial atenció a les fotografies que va fer durant un viatge per Catalunya, Navarra, el País Basc i Andorra el 1933, juntament amb la periodista i escriptora Annemarie Schwarzenbach. Les altres fotografies mostrades van ser preses a Berlín, durant els mesos que va viure a París el 1929 i en els seus viatges per Itàlia i Palestina. 

 

 

Marianne Breslauer. Fotografías 1927-1938

Museu Nacional d’Art de Catalunya
EAN 9788480432931 – PVP 28 euros

 

car Afegeix

amunt
 
:: Ramaderia

Muntanyes de formatge. Transformacions productives i patrimonialització a l'Urgellet i el Baridà del Màrmol Cartañá, Camila

car Afegeix

Muntanyes de formatge. Transformacions productives i patrimonialització a l’Urgellet i el Baridà del Màrmol Cartañá, Camila
Departament de Cultura
EAN 9788439394778 – PVP 12 euros
Aquest treball és l’estudi d’un seguit de transformacions socials i productives de les estructures agrícoles i ramaderes que han tingut lloc al territori del Baridà i l’Urgellet durant el segle XX, i que han donat lloc a un model d’explotació del territori basat en la producció de llet.

amunt
 

  > Visitar l'Agenda Cultural

 
Si no veieu correctament aquest butlletí i feu servir un correu del tipus webmail (GMail, Yahoo, Hotmail, etc.), pot ser que aquests programaris no mostrin el butlletí exactament com ha estat dissenyat. Disculpeu les molèsties. Podeu clicar aquí per consultar el butlletí directament a Internet.
 
EADOPCreativeCommons License Logo(Pel que fa als resums.)

Avís legal: D’acord amb l’article 17.1 de la Llei 19/2014, la © Generalitat de Catalunya permet la reutilització dels continguts i de les dades sempre que se'n citi la font i la data d'actualització i que no es desnaturalitzi la informació (article 8 de la Llei de l’Estat 37/2007) i també que no es contradigui amb una llicència específica.

Alta :: Baixa o modificació :: Contacte :: Butlletins anteriors :: © Generalitat de Catalunya