Generalitat de Catalunya. www.gencat.cat
Si no veieu correctament aquest butlletí, cliqueu aquí
192 Informatiu Publicacions de la Generalitat de Catalunya
imatge cap

31 de gener de 2017

 

ISSN 2013-4932 | DL B 6576-2012 | Butlletins anteriors

 

Sumari. Núm. 192

Xarxa Llibreries Acreditades de la Generalitat de CatalunyaXarxa de
Llibreries Acreditades de la Generalitat
de Catalunya

:: El blog de les publicacions de la Generalitat

Facebook de Publicacions Facebook de Publicacions
La comunitat de lectors dels nostres llibres i revistes a Facebook.
twitter publicacionscat @publicacionscat
Tota l’actualitat de les publicacions de la Generalitat a Twitter.
Llibreria en linia

:: Llibreria en línia de la Generalitat

:: Cercador de publicacions

Distribuïdor comercial

ÀGORA
Tel. 902 109 431
mroig@agorallibres.cat

 

 

Extret del post sobre Els acords de partenariat publicoprivat en complexos esportius municipals

 

“...una anàlisi dels partenariats publicoprivats i el seu potencial en la provisió de serveis al món local, ...aporta conclusions i propostes d’actuació per al desenvolupament, seguiment i control d’un partenariat publicoprivat en un municipi petit, així com referències i un annex amb el protocol utilitzat per a l’anàlisi dels casos”

Extret del post sobre Els acords de partenariat publicoprivat en complexos esportius municipals [+]

 

:: Ciències socials

IEMed. Mediterranean Yearbook 2016

car Afegeix

IEMed. Mediterranean Yearbook 2016

Departament dAfers Institucionals
EAN 9771698306002 – PVP 35 euros
Edició en llengua anglesa de l’anuari 2016 de l’Institut Europeu de la Mediterrània que ofereix l’anàlisi, de la mà seixanta-vuit experts, del conflicte a Síria i el Pròxim Orient, la situació a Turquia, el terrorisme a Europa o la crisi de refugiats, així com els fets més rellevants de l’any als països europeus mediterranis, als Balcans, al Magreb, o en sectors estratègics com la seguretat, l’economia o la cultura. A més, l’edició desplega un ampli ventall de dades estadístiques, indicadors econòmics, quadres comparatius, gràfics i mapes.


amunt

Idees 42. La justícia de la secessió

car Afegeix

Idees 42. La justícia de la secessió

Departament d’Afers Institucionals
EAN 9771575091007 – PVP 8 euros
Revista trimestral de debat i de reflexió editada pel Centre d’Estudis de Temes Contemporanis amb l’objectiu d’establir un marc per a l’anàlisi i la discussió sociològica i ideològica del món actual, més enllà de problemàtiques més immediates. A part de les seccions habituals, cada número presenta un dossier amb intervencions de destacats especialistes, en aquest cas l’estudi ofereix una reflexió sobre l’abast del concepte secessió en l’horitzó català i dins el panorama global, a partir del llibre de Pau Bossacoma "Justícia i legalitat de la secessió", que aporta una visió nova i original des de la política i el dret.

 

Web de la revista


amunt

Del passat al futur: memòria i processos de transició

car Afegeix

Del passat al futur: memòria i processos de transició

Departament d’Afers Institucionals
EAN 9788439394983 – PVP 14 euros
Actes del IV Col·loqui Internacional Memorial Democràtic, celebrat a Barcelona del 30 de novembre al 2 de desembre de 2015, amb l’objectiu de reflexionar sobre els diversos processos transicionals haguts a bona part del món des de la fi de la Segona Guerra Mundial fins a l’actualitat. Els ponents oferiren una aproximació rigorosa i multidisciplinar, i una anàlisi detallada de les eines utilitzades en els processos esmentats, a la vegada que es feu incís també en aspectes d’actualitat com el postconflicte al País Basc, les negociacions de pau entre el Govern de Colòmbia i les FARC, o el reconeixement i la reparació de les víctimes de la guerra civil espanyola.


amunt
:: Cultura

Miquel Blay 1866-1936

car Afegeix

Miquel Blay 1866-1936

Departament de Cultura
EAN 9788439394587 – PVP 30 euros
Catàleg de les exposicions organitzades conjuntament pel Museu de la Garrotxa d’Olot i el Museu d’Art de Girona en el marc del cent cinquanta aniversari del naixement d’un dels escultors catalans més admirats i amb més fama internacional, en Miquel Blay i Fàbrega, que volen reivindicar el reconeixement de la seva figura, obra i vida. Ambdues exposicions, complementàries, coincidents en el temps, pretenen realçar els lligams de l’escultor amb el territori gironí: la del Museu de la Garrotxa mostra els llaços que Blay sempre va mantenir amb Olot no només per raons familiars, sinó especialment en relació amb la seva activitat artística; la del Museu d’Art de Girona ressegueix el procés de formació de Blay a París i a Roma, fins a la seva consagració com a escultor, i presenta un conjunt molt seleccionat de les seves millors escultures.

amunt

Els germans Busquets. Un univers compartit

car Afegeix

Els germans Busquets. Un univers compartit

Departament de Cultura
EAN 9788439394570 – PVP 5 euros
Catàleg de l’exposició que acull el Museu d’Art de Girona del 29 d’octubre de 2016 al 21 de maig de 2017, dedicada a difondre el llegat dels màxims representants de l’anomenada segona generació noucentista a la ciutat de Girona. La donació a l’MD’A per part dels descendents de la nissaga Busquets, ha permès al museu oferir aquesta exposició que es composa de pintures, objectes, dibuixos, cartells, escultures o gravats que permeten documentar l’amplitud de projectes que van abordar en els camps de les arts gràfiques i aplicades i el seu mateix procés de treball, en què sovint col·laboraven els tres germans, Josep Maria, Lluís i Jaume Busquets Mollera.

amunt

Vitralls. La llum de la Catedral de Girona

car Afegeix

Vitralls. La llum de la Catedral de Girona

Departament de Cultura
EAN 9788439393641 – PVP 5 euros
Catàleg de l’exposició organitzada pel Museu d’Art de Girona del 14 de novembre de 2015 al 22 de maig de 2016, que mostra les taules d’un vitraller, dues posts de fusta propietat del Bisbat de Girona, en les quals són visibles les traces i els dibuixos que, al segle XIV, van servir per confeccionar els vitralls de l’absis de la catedral de Santa Maria de Girona. Aquestes taules són un dels millors exemples que es conserven de l’art del vitrall en l’època medieval a Europa i d’un testimoni inestimable d’una tècnica i art que s’ha mantingut pràcticament invariable durant segles.

amunt

Visions. Museologia, 6 x 4 i l'exposició: "Visions del patrimoni al Baix Camp"

car Afegeix

Visions. Museologia, 6 x 4 i l’exposició: "Visions del patrimoni al Baix Camp"

Departament de Cultura
EAN 9788439394914 – PVP 10 euros
Catàleg de l’exposició que fa un recorregut pels museus i centres d’interpretació de la comarca del Baix Camp, i de les seves col·leccions. A partir d’un objecte representatiu de cadascun d’ells, fotografiat o il·lustrat per artistes del Camp de Tarragona, els mateixos gestors ofereixen una visió o comentari sobre el museu. Al final del catàleg s’hi poden trobar tres índexs: de museus, cronològic i d’objectes, que faciliten la localització de la informació. El llibre vol ser una eina col·laborativa d’utilitat per als mateixos museus, que n’afavoreixi la seva difusió i la del patrimoni que conserven.

amunt

Ex Ungue Leonem. Caps de marbre del mestre de Cabestany

car Afegeix

Ex Ungue Leonem. Caps de marbre del mestre de Cabestany

Museu Nacional d’Art de Catalunya
EAN 8420093081762 – PVP 5 euros
Catàleg de l’exposició que el MNAC organitza amb motiu de la celebració, a la seva seu, del Congrés Internacional de Romànic de la British Archaeological Association. Les sales de la col·lecció permanent del museu exposen un conjunt de quatre caps de marbre provinents de la portada de Sant Pere de Rodes, una obra mestra atribuïda a un dels escultors més sorprenents del romànic, l’anomenat Mestre de Cabestany.

amunt
:: Educació i formació

Marxar per tornar

car Afegeix

Marxar per tornar

Alberich González, Neus;Rubio i Ros, Clara;Serracant i Melendres, Pau
Departament de Treball, Afers Socials
EAN 9788439394747 – PVP 5 euros
Estudi que presenta els resultats d’una recerca exploratòria sobre l’adquisició de competències professionals en els processos d’emigració internacional de les persones joves de Catalunya. Entre altres qüestions, l’estudi analitza les competències desenvolupades per aquestes persones a l’estranger, la valoració que en fan, com expliquen la seva experiència internacional, i les actituds i plantejaments que tenen les empreses catalanes respecte de l’experiència internacional de les persones joves i les competències que han pogut assolir.

amunt
:: Justícia i dret

La defensa de les Constitucions de Catalunya. El Tribunal de Contrafaccions (1702-1713)

car Afegeix

Revista d’Estudis Autonòmics i Federals, núm. 24 – Octubre 2016

Departament de la Presidència
EAN 9771886263001 – PVP 15 euros
Publicació periòdica on tenen cabuda anàlisis de temes federals i autonòmics d’arreu del món, del procés de constitucionalització de la Unió Europea, d’aspectes jurídics de l’estat de les autonomies i de l’autogovern de Catalunya. Aquest número conté, entre d’altres, articles sobre nacionalisme i societat civil al Québec, o una perspectiva comparada sobre la facultat econòmica d’iniciar lleis estatals.

 

Text complet

 

amunt

Un conte de la perdiu blanca: en Plomat

car Afegeix

Secessió i integració a la Unió Europea

Bossacoma i Busquets, Pau
Col·lecció IEArecerca
Departament de la Presidència
EAN 9788439394679 – PVP 10 euros
Estudi que explora l’autodeterminació, la secessió, la integració, l’ampliació externa i l’ampliació interna a la Unió Europea (UE). Observa com el dret de la UE tracta aquests fenòmens i fa algunes aportacions de naturalesa més filosòfica i política.


amunt

  > Visitar l’Agenda Cultural

 
Si no veieu correctament aquest butlletí i feu servir un correu del tipus webmail (GMail, Yahoo, Hotmail, etc.), pot ser que aquests programaris no mostrin el butlletí exactament com ha estat dissenyat. Disculpeu les molèsties. Podeu clicar aquí per consultar el butlletí directament a Internet.
 
EADOPCreativeCommons License Logo(Pel que fa als resums.)

D’acord amb l’article 5 de la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades personals han estat recollides, incorporades i tractades en un fitxer automatitzat, la finalitat del qual és trametre la publicació que el/la ciutadà/ana ha requerit.

L’òrgan responsable del fitxer és la Direcció General d’Atenció Ciutadana i Difusió i l’adreça on la persona interessada pot exercir els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició és Via Laietana, 14, 3r, 08003 Barcelona.

Alta :: Baixa o modificació :: Contacte :: Butlletins anteriors :: © Generalitat de Catalunya