Generalitat de Catalunya. www.gencat.cat
Si no veieu correctament aquest butlletí, cliqueu aquí
190 Informatiu Publicacions de la Generalitat de Catalunya
imatge cap

12 de desembre de 2016

 

ISSN 2013-4932 | DL B 6576-2012 | Butlletins anteriors

 

Sumari. Núm. 190

Xarxa Llibreries Acreditades de la Generalitat de CatalunyaXarxa de
Llibreries Acreditades de la Generalitat
de Catalunya

:: El blog de les publicacions de la Generalitat

Facebook de Publicacions Facebook de Publicacions
La comunitat de lectors dels nostres llibres i revistes a Facebook.
twitter publicacionscat @publicacionscat
Tota l’actualitat de les publicacions de la Generalitat a Twitter.
Llibreria en linia

:: Llibreria en línia de la Generalitat

:: Cercador de publicacions

Distribuïdor comercial

ÀGORA
Tel. 902 109 431
mroig@agorallibres.cat

 

 

 Especial Nadal
Amb la proximitat de les festes de Nadal, l’Informatiu Publicacions ofereix una selecció de publicacions de la Generalitat de Catalunya per a regal. Títols molt diversos que comprenen des de l’art a la cultura popular, passant per la història, l’arqueologia o
l’economia, amb el denominador comú de continguts de qualitat i acurades edicions que els converteixen en una bona elecció com a obsequi de Nadal i Reis.
 
:: Agricultura i ramaderia

Muntanyes de formatge

car Afegeix

Muntanyes de formatge. Transformacions productives i patrimonialització a l’Urgellet i el Baridà

Mármol Cartañá, Camila del
Col·lecció Temes d’Etnologia de Catalunya
Departament de Cultura
EAN 9788439394778  – PVP 12 euros
Aquest treball és l’estudi d'un seguit de transformacions socials i productives de les estructures agrícoles i ramaderes que han tingut lloc al territori del Baridà i l’Urgellet durant el segle XX, i que han donat lloc a un model d’explotació del territori basat en la producció de llet.

amunt
:: Ciències socials

Pharaoh's Reeds a papyrus journey up the Nile

car Afegeix

Pharaoh’s Reeds a papyrus journey up the Nile

Departament d’Afers Institucionals
EAN 9788439394204 – PVP 35 euros
Catàleg de l’exposició que acull l’Arxiu de la Corona d’Aragó del 21 d’abril al 25 de setembre de 2016, organitzada per l’IEMed en col·laboració amb l’Abadia de Montserrat. La mostra, que reuneix una selecció de 70 peces de dues de les col·leccions de papirs més importants del país, la del Museu de Montserrat i la de l’Arxiu Històric dels Jesuïtes de Barcelona, proposa remuntar les aigües del Nil per conèixer, a través de papirs que es conserven, els diferents aspectes de la vida a l’antic Egipte.

amunt

Empúries a l’antiguitat tardana

car Afegeix

Empúries a l’antiguitat tardana (2 volums)

Departament de Cultura
EAN 9788439392507 – PVP 40 euros
Aquesta publicació aplega els resultats de les antigues excavacions, en part ja publicats, i de noves campanyes algunes molt recents, que han permès copsar des d’altres angles una realitat polièdrica. Té la voluntat de ser útil en presentar un conjunt potent de materials i de dades, moltes absolutament inèdites o només parcialment publicades, que fan possible situar l’Empúries tardoantiga en un lloc ben diferent del que fins ara havia ocupat tot mostrant nous models urbans diversos dels que eren més coneguts.

amunt

La formació nacional de Catalunya i el fet identitari dels catalans (785-1410)

car Afegeix

La formació nacional de Catalunya i el fet identitari dels catalans (785-1410)

Cingolani, Stefano M.
Col·lecció Fet identitari
Departament d’Afers Institucionals
EAN 9788439392590 – PVP 17 euros
Aquest llibre enceta una col·lecció que el Centre d’Història Contemporània de Catalunya vol dedicar a l’anàlisi de l’origen de la formació de la consciència identitària del poble català des dels segles de l’alta edat mitjana, que va ser quan Catalunya va assolir una unitat política i territorial diferenciada i es va consolidar com un estat plenament sobirà. El llibre ressegueix els diversos fets identitaris –polítics, jurídics, sentimentals, llegendaris, etc.– que
l’inspiren i li donen sentit, fins a l’inici d’aquest segle XXI.

amunt

Ramon Llull i els diàlegs mediterranis

car Afegeix

Ramon Llull i els diàlegs mediterranis / Ramon Llull and the Mediterranean Dialogues

Departament d’Afers Institucionals
EAN 9788439393962  – PVP 35 euros 
Recull dels treballs de prop d'una trentena d’estudiosos, historiadors medievalistes, historiadors de la ciència, antropòlegs, escriptors, islamòlegs i, alhora, coneixedors de l’obra lul·liana. La publicació es divideix en quatre eixos: el personatge històric i el seu context; intuïció i raó a debat; la ciència medieval i nosaltres; i les dificultats del diàleg.

amunt

Viatjar a l’Edat Mitjana. Travel in the Middle Ages

car Afegeix

Viatjar a l’Edat Mitjana. Travel in the Middle Ages

Institut Europeu de la Mediterrània
EAN 9788439393498 – PVP 40 euros
Catàleg de l’exposició que acull el Museu Episcopal de Vic del 24 d’octubre de 2015 al 14 de febrer de 2016, i que vol mostrar amb un centenar de peces provinents de les quatre institucions integrants de la xarxa de museus d’art medieval (Musée de Cluny, Musée National du Moyen Âge (París), Museo Nazionale del Bargello (Florència) i Museum Schnütgen (Colònia), aspectes essencials de l’activitat viatgera medieval i el turisme de l’època. El volum recull també les aportacions d’especialistes que analitzen, aprofundeixen i amplien els diversos aspectes que tracta l’exposició i que volen esdevenir un treball de referència en la matèria.

amunt

Dietaris de la Generalitat de Catalunya

car Afegeix

Dietaris de la Generalitat de Catalunya (obra completa) (edició en pell i numerada)

Departament de la Presidència
EAN 8420093043869 – PVP 50 euros
Edició en pell numerada d’aquesta col·lecció de deu volums que abracen 303 anys de la història de la Generalitat de Catalunya: organització de la institució, funcions que desenvolupaven determinats funcionaris i molts detalls de la vida ciutadana de tot el Principat. La transcripció dels Dietaris es deu a un equip de paleògrafs i historiadors dirigits des de l’Arxiu Nacional de Catalunya. 

 

 

Dietaris de la Generalitat de Catalunya (obra completa) (edició en rústica)

Departament de la Presidència
EAN 8420093043852  – PVP 40 euros

 

car Afegeix

amunt
 

El vaixell Triunfante: una fita de la ciència i de la tècnica del segle XVIII

car Afegeix

El vaixell Triunfante: una fita de la ciència i de la tècnica del segle XVIII

Departament de Cultura
Col·lecció Monografies del CASC
EAN 9788439391043 – PVP 36 euros
10a monografia del Centre d’Arqueologia Subaquàtica de Catalunya, que recull el projecte d’excavació i estudi del navili "Triunfante" enfonsant a Sant Pere Pescador el gener de 1795. El "Triunfante" fou un vaixell que formà part de l’esquadra del tinent general Gravina que proveïa de tropa, munició, queviures i alhora defensava la vila de Roses, la fortalesa i el castell de la Trinitat, que es trobaven assetjats per l’exèrcit francès. Dut a terme entre els anys 2008 i 2010, el projecte ha permès documentar per primera vegada els detalls constructius introduïts durant el breu període (entre els anys 1748 i 1755) en el que el Marquès de la Ensenada i Jorge Juan revolucionaren les tècniques constructives dels arsenals espanyols amb la "nova construcció" o "construcció a l’anglesa".

amunt

La guerra de les nacions

car Afegeix

La guerra de les nacions

Departament d’Afers Institucionals
EAN 9788439394136 – PVP 40 euros 
Reedició en un únic volum de l’obra escrita en cinc volums per Antoni Rovira i Virgili que, sota el títol "La guerra de les nacions", analitza les causes del conflicte, en descriu el desenvolupament, les gestions diplomàtiques, la situació política dels estats bel·ligerants, la fi dels imperis centrals i otomà i d’una bona part de les monarquies europees, així com els canvis en tot els nivells que van comportar els tractats de pau.

amunt

Aliadòfils i germanòfils a Catalunya durant la Primera Guerra Mundial

car Afegeix

Aliadòfils i germanòfils a Catalunya durant la Primera Guerra Mundial

Departament d’Afers Institucionals
EAN 9788439394457 – PVP 18 euros
Proposta de reconstrucció de les polèmiques ideològiques que van esclatar a la premsa catalana i als seus cercles intel·lectuals entre aliadòfils, germanòfils i neutralistes, que permet conèixer què pensaven sobre la guerra Cambó, Xènius, Prat de la Riba, Rovira i Virgili, Lerroux, Rusiñol, Gaziel o Pestaña, entre molts altres; tot plegat amb l’objectiu de mostrar un panorama molt ampliat del període, en un intent de rebatre antics prejudicis i classificacions apriorístiques.

amunt

Fu la Spagna! La mirada feixista sobre la guerra civil espanyola

car Afegeix

Fu la Spagna! La mirada feixista sobre la Guerra Civil espanyola

Departament de Cultura
EAN 9788439394754 – PVP 18 euros
Catàleg de l’exposició que acull el Museu d’Història de Catalunya del 17 de novembre de 2016 al 19 de febrer de 2017, i que en el marc de la commemoració del vuitantè aniversari de l’esclat de la Guerra Civil espanyola, pretén redescobrir la història de la intervenció italiana a través de documents fotogràfics. Les imatges que s’hi presenten demostren com la decisió de Mussolini de crear l’Ufficio Stampa e Propaganda va determinar l’ús dels mitjans de comunicació com una arma de manipulació de masses, al servei de la contribució feixista d’Itàlia a la guerra i amb finalitats polítiques.

amunt
:: Cultura

El Palau de la Generalitat de Catalunya. Art i arquitectura

car Afegeix

El Palau de la Generalitat de Catalunya. Art i arquitectura (2 volums)

Departament de la Presidència
EAN 9788439393351  – PVP 80,00 euros
Obra completa en dos volums que recull, d’una banda, el resultat d’un treball de recerca documental i de l’altra, la rigorosa recerca d’un grup d’especialistes de diverses universitats i museus de Catalunya: UAB, UB i MNAC. El llibre, que vol ser un homenatge tàcit al treball pioner de Puig & Miret, és un estudi integral de l’edifici, tant dels aspectes ja tractats en publicacions anteriors, però que ara s’analitzen a partir de noves dades documentals o d’acord amb enfocaments metodològics actualitzats, com de temes inèdits o que mai no havien merescut una atenció minuciosa. Ofereix també un panorama nítid del ric patrimoni moble de la casa, inclosos els objectes que per múltiples avatars han estat espoliats o que, de manera generosa, la Generalitat ha dipositat en les seus d’altres institucions. Ha estat guardonada pel Ministeri de Cultura, Educació i Esport amb el tercer Premi al llibre més ben editat el 2015 dins la categoria "Llibres d’art".

amunt

Col·lecció Antonio Gallardo Ballart

car Afegeix

Col·lecció Antonio Gallardo Ballart

Museu Nacional d’Art de Catalunya
EAN 9788480432856  – PVP 25 euros 
Catàleg de l’exposició que ofereix el MNAC amb motiu de la donació de 20 obres mestres de la col·lecció Gallardo Ballart, que van de la plenitud del romànic a l’època del Renaixement, i que suposen l’ingrés més rellevant dels últims anys a les col·leccions medievals del museu. D’entre les obres destaquen la pintura mural romànica, concretament la pintura sobre taula del gòtic, amb obres d’artistes catalans i hispànics rellevants. 

 

 

Col·lección Antonio Gallardo Ballart

Museu Nacional d’Art de Catalunya
EAN 9788480432863 – PVP 25 euros

 

car Afegeix

amunt
 

El divino Morales

car Afegeix

El divino Morales [edició a càrrec de Leticia Ruiz Gómez]

Museu Nacional d’Art de Catalunya
EAN 9788480432788 – PVP 28 euros
Catàleg de l’exposició que va acollir el Museu Nacional d’Art de Catalunya entre el 16 de juny i el 25 de setembre de 2016. La mostra, organitzada conjuntament amb el Museo del Prado i el Museo de Bellas Artes de Bilbao, presenta per primera vegada a Barcelona, una gran exposició sobre Luis de Morales, un pintor renaixentista espanyol de gran qualitat molt poc conegut encara del públic. 

 

 

El divino Morales [edición a cargo de Leticia Ruiz Gómez]

Museu Nacional d’Art de Catalunya
EAN 9788480432795 – PVP 28 euros

 

car Afegeix

amunt
 

Incòlume. Natures mortes del segle d'or

car Afegeix

Incòlume. Natures mortes del segle d’or

Museu Nacional d’Art de Catalunya
EAN 9788480432801 – PVP 28 euros
Catàleg de l’exposició que el Museu Nacional d’Art de Catalunya acull del 9 d’octubre de 2015 al 28 de febrer de 2016 i que presenta un conjunt extraordinari i en la seva majoria inèdit de natures mortes i gerros d’artistes del segle XVII, com ara Juan van der Hamen, Pedro de Camprobín o Juan de Arellano, entre d’altres. Les 19 pintures, procedents d’una col·lecció privada, ingressen al museu en dipòsit per cinc anys. Una vegada finalitzada l’exposició s’incorporaran a la nova presentació de la col·lecció del Renaixement i barroc que s’inaugurarà el 2016. 

 

 

Incòlume. Bodegones del siglo de oro

Museu Nacional d’Art de Catalunya
EAN 9788480432818 – PVP 28 euros

 

car Afegeix

amunt
 

Lluïsa Vidal. Pintora del Modernisme

car Afegeix

Lluïsa Vidal. Pintora del Modernisme

Col·lecció Monografies
Museu Nacional d’Art de Catalunya
EAN 9788480432900 – PVP 33 euros 
Catàleg de l’exposició que acull el MNAC del 23 de setembre de 2016 al 15 de gener de 2017, i que presenta la pintora, dibuixant i il·lustradora Lluïsa Vidal, una de les artistes catalanes més completes i avançades del seu temps que, malauradament, va caure en l’oblit després de la seva mort. Més enllà de la seva qualitat intrínseca com a pintora i il·lustradora, Vidal representa el triomf de les pròpies conviccions artístiques sobre els prejudicis i les inèrcies del seu temps. La mostra exhibeix una seixantena d’obres, entre les quals hi ha també peces de petit format, de caire més íntim, que volen aproximar el públic al procés de treball de l’artista. 

 

 

Lluïsa Vidal. Pintora del Modernismo

Colección Monografías
Museu Nacional d’Art de Catalunya
EAN 9788480432917 – PVP 33 euros

 

car Afegeix

amunt
 

Santiago Rusiñol en terres gironines

car Afegeix

Santiago Rusiñol en terres gironines

Departament de Cultura
EAN 9788439394327 – PVP 30 euros
Catàleg de l’exposició que acull el Museu d’Art de Girona del 7 de maig a l’1 de novembre de 2016, que reuneix una selecció de les obres més representatives de les estades de Santiago Rusiñol a les terres gironines, provinents en gran part de col·leccions i institucions públiques, museus, arxius i biblioteques. Un conjunt de 26 pintures més una vintena de dibuixos i fotografies a més de documents i escrits de Rusiñol permeten al visitant fer un itinerari geogràfic alhora que artístic i vital de l’artista.

amunt

Xavier Gose, 1876-1915

car Afegeix

Xavier Gosé, 1876-1915. Il·lustrador de la modernitat

Col·lecció Monografies
Museu Nacional d’Art de Catalunya
EAN 9788480432832 – PVP 33 euros
Catàleg de l’exposició organitzada pel Museu Nacional d’Art de Catalunya de l’11 de desembre de 2015 al 20 de març de 2016, que dóna a conèixer al gran públic la figura de Gosé, tot presentant-lo per primera vegada a Barcelona. Un artista que malgrat la brevetat de la seva carrera fou un dibuixant i il·lustrador molt rellevant de la Barcelona modernista i del París del canvi de segle, tot publicant a les millors revistes del moment. 

 

 

Xavier Gosé, 1876-1915. Ilustrador de la modernidad

Col·lección Monografías
Museu Nacional d’Art de Catalunya
EAN 9788480432849 – PVP 33 euros 

 

car Afegeix

amunt
 

Marianne Breslauer. Fotografies 1927-1938

car Afegeix

Marianne Breslauer. Fotografies 1927-1938

Museu Nacional d’Art de Catalunya
EAN 9788480432924 – PVP 28 euros
L’obra de la fotògrafa berlinesa Marianne Breslauer es pot veure per primera vegada en una exposició individual a l’estat espanyol al Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC) del 17 de novembre de 2016 al 29 de gener de 2017. L’exposició, que té 127 imatges, mostra l’obra de l’artista, amb especial atenció a les fotografies que va fer durant un viatge per Catalunya, Navarra, el País Basc i Andorra el 1933, juntament amb la periodista i escriptora Annemarie Schwarzenbach. Les altres fotografies mostrades van ser preses a Berlín, durant els mesos que va viure a París el 1929 i en els seus viatges per Itàlia i Palestina. 

 

 

Marianne Breslauer. Fotografías 1927-1938

Museu Nacional d’Art de Catalunya
EAN 9788480432931 – PVP 28 euros

 

car Afegeix

amunt
 

Mi tío no se llama Sam. Estados Unidos en la gráfica cubana

car Afegeix

Mi tío no se llama Sam. Estados Unidos en la gráfica cubana

González Quesada, Alfons
Departament de la Presidència
EAN 9788485736652 – PVP 20 euros 
Des que Fidel Castro va arribar al poder fa més de 57 anys, centenars de tanques i cartells han fet referència a l’enemic de la seva revolució: el govern nord-americà, amb el seu poder militar, i la CIA al seu servei. "Mi tío no se llama Sam" reuneix per primer cop en una exposició una seixantena d’aquestes obres –peces icòniques malgrat el seu caràcter efímer– en un recorregut visual pel discurs gràfic que la propaganda cubana ha utilitzat per parlar dels diferents temes i episodis que des del 1959 han marcat la relació entre els Estats Units i Cuba.

amunt

Gegants centenaris de Catalunya

car Afegeix

Gegants centenaris de Catalunya (reimpressió)

Departament de Cultura
EAN 9788439393832 – PVP 30 euros 
Els gegants són protagonistes indispensables de les festes catalanes i han experimentat una expansió considerable des del darrer terç del segle XX, generant un destacat moviment associatiu al seu entorn. Aquest llibre recull els gegants centenaris catalans, els més patrimonials, les figures més antigues que han tingut la sort de sobreviure, molt sovint per la devoció de la gent i per la consciència patrimonial de la seva població.

amunt

Mètode d’acordió diatònic

car Afegeix

Mètode d’acordió diatònic

Marimon i Busqué, Francesc
Departament de Cultura
EAN 9790692107668 – PVP 25,00 euros 
Reedició d’aquest mètode bàsic per a l’estudi progressiu de l’acordió diatònic, que vol facilitar l’aprenentatge d’aquest instrument tradicional que sempre s’ha tocat "d’orella". La publicació s’inicia amb una explicació de les característiques i la història d’aquest acordió, i continua amb una guia de treball i unes nocions de solfeig rítmic. Inclou 2 CD amb peces enregistrades de cançons i danses tradicionals catalanes.

amunt

50 partitures per a acordió diatònic

car Afegeix

50 partitures per a acordió diatònic. Volum 2

Marimón i Busqué, Francesc
Departament de Cultura
EAN 9788439394419  – PVP 20 euros
Aquest segon volum de partitures per a acordió diatònic recull músiques ballables vuitcentistes, amb el número dels botons i comentades, per a afavorir l’aprenentatge autodidacta de persones que no llegeixen solfa. Inclou 2 CD amb les gravacions de les músiques de les cançons.

amunt
:: Economia

Decreixement. Vocabulari per a una nova era

car Afegeix

Decreixement. Vocabulari per a una nova era

Departament de Territori i Sostenibilitat
EAN 9788498886634 – PVP 29 euros 
Glossari amb 51 entrades escrites per reconeguts experts en el decreixement, que exposen les limitacions i els inconvenients del creixement econòmic, així com alternatives socials i polítiques concretes, a través d’un conjunt de paraules clau. El decreixement implica noves maneres d’organització social per viure pròsperament sense obsessionar-se amb el creixement. Publicat anteriorment en anglès i castellà, aquesta edició constitueix el compendi més exhaustiu sobre el decreixement publicat fins ara en català, útil com a referència internacional.

amunt

  > Visitar l'Agenda Cultural

 
Si no veieu correctament aquest butlletí i feu servir un correu del tipus webmail (GMail, Yahoo, Hotmail, etc.), pot ser que aquests programaris no mostrin el butlletí exactament com ha estat dissenyat. Disculpeu les molèsties. Podeu clicar aquí per consultar el butlletí directament a Internet.
 
EADOPCreativeCommons License Logo(Pel que fa als resums.)

D'acord amb l'article 5 de la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades personals han estat recollides, incorporades i tractades en un fitxer automatitzat, la finalitat del qual és trametre la publicació que el/la ciutadà/ana ha requerit.

L'òrgan responsable del fitxer és la Direcció General d'Atenció Ciutadana i Difusió i l'adreça on la persona interessada pot exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició és Via Laietana, 14, 3r, 08003 Barcelona.

Alta :: Baixa o modificació :: Contacte :: Butlletins anteriors :: © Generalitat de Catalunya