Accés al contingut Accés al menú de la secció
DOGC  > Resultats i fitxa
 
Afegeix-lo a la meva selecció i subscriu-m'hi
Afegeix-lo a la meva selecció
Dades del document
  • Tipus de document Resolució

  • Data del document 11/11/2016

  • Número del document ARP/2552/2016

  • Número de control 16320055

  • Organisme emissor Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació

    CVE CVE-DOGC-A-16320055-2016

Dades del DOGC
  • Número 7249

  • Data 17/11/2016

  • Secció DISPOSICIONS

Descriptors relacionats
Autenticitat i integritat
Lupa
Accedeix a la cerca

RESOLUCIÓ ARP/2552/2016, d'11 de novembre, per la qual es fa pública la concessió del Premi a la Innovació Tecnològica Agroalimentària en la seva convocatòria de l'any 2016.


Mitjançant l'Ordre de 31 de maig de 2001 (DOGC núm. 3424, de 5.7.2001), el Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació va crear el Premi a la Innovació Tecnològica Agrària amb la finalitat de fomentar i incentivar el sector agrorural a realitzar actuacions innovadores i capdavanteres que signifiquin una novetat tecnològica per a l'empresa, i que representin un nou producte o procés independentment de la seva existència en el mercat.

Mitjançant l'Ordre AAM/84/2012, de 4 d'abril de 2012 (DOGC núm. 6108, de 16.4.2012), el Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació va crear una tercera nova modalitat del premi orientada a reconèixer a les persones joves innovadores i emprenedores.

Mitjançant l'Ordre AAM/43/2014, de 20 de febrer de 2014 (DOGC núm. 6572 de 28.02.2014), el Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació va aprovar en el seu annex les bases reguladores del Premi a la Innovació Tecnològica Agroalimentària.

Mitjançant l'Ordre ARP/78/2016, de 8 d'abril, per la qual es modifica l'Ordre AAM/43/2014, de 20 de febrer, per la qual s'aproven les bases reguladores del Premi a la Innovació Tecnològica Agroalimentària i es convoca la XIII edició, corresponent a l'any 2014, i es convoca la XV edició del Premi, corresponent a l'any 2016.

A l'esmentada convocatòria 2016 s'hi han presentat un total de 23 candidatures.

D'acord amb la proposta presentada pel Jurat, un cop examinades les diferents candidatures i en compliment del que estableix la base reguladora 8 publicada en l'Annex de l'Ordre AAM/43/2014, de 20 de febrer.

 

Resolc:

 

1. Concedir el Premi a la Innovació Tecnològica Agroalimentària corresponent a la convocatòria de l'any 2016:

a) En la modalitat a l'empresa agrària, per la implantació d'innovacions dins del procés productiu, dotat amb la quantitat de 6.000,00 euros, a Agropecuària Montgai, SL -Balaguer (Noguera), per la implantació, en una explotació de vedells d'engreix, d'una menjadora eficient, dissenyada per reduir el malbaratament del pinso i millorar l'eficiència alimentària.

b) En la modalitat a l'agroindústria, per la implantació d'innovacions en els processos de primera transformació i/o conservació de productes d'origen agrari, dotat amb la quantitat de 6.000,00 euros, a Agrienergia, SA - Banyoles (Pla de l'Estany), pel desenvolupament d'una nova farina de sègol que millora la qualitat del pa de sègol, controlant des del conreu del sègol, la recepció i la mòlta fins a la seva barreja.

c) En la modalitat al/la jove/a emprenedor/a innovador/a, per la implementació d'innovacions en l'empresa agrària o en l'agroindústria i per les característiques pròpies d'un/a emprenedor/a innovador/a dotat amb la quantitat de 6.000,00 euros, a Maurici Cot Borràs-Llinars del Vallès (Vallès Oriental), per la creació d'un producte de pastisseria de qualitat lliure de gluten i lactosa, artesà i inclusiu apte per tothom.

 

2. Nominar finalistes les candidatures següents:

a) En la modalitat a l'empresa agrària, per la implantació d'innovacions dins del procés productiu, dotat amb la quantitat de 2.000,00 euros, a l'Associació agrària ecològica de muntanya - Sant Llorenç de Morunys (Solsonès), per la introducció del cultiu de poma a zones de muntanya en producció agrària ecològica, creant una marca pròpia i comercialitzant en comú.

b) En la modalitat a l'agroindústria, per la implantació d'innovacions en els processos de primera transformació i/o conservació de productes d'origen agrari, dotat amb la quantitat de 2.000,00 euros, a Pescadors de Roses, SLU - Roses (Alt Empordà), per la implementació d'innovacions sobre la tipologia del producte elaborat com són el fumet de peix o el carpaccio de gambes i la seva comercialització.

c) En la modalitat al/la jove/a emprenedor/a innovador/a, per la implementació d'innovacions en l'empresa agrària o en l'agroindústria i per les característiques pròpies d'un/a emprenedor/a innovador/a, dotat amb la quantitat de 2.000,00 euros, a Gerard Garreta Argerich de Cal Gravet, SCP - Saga (Cerdanya), per la implementació en una explotació de carn de vacum, ecològica i de qualitat, una granja de gallines ponedores, en llibertat i amb alimentació ecològica, comercialitzant els ous al mercat local en botigues, restaurants i particulars.

 

Barcelona, 11 de novembre de 2016

 

Meritxell Serret i Aleu

Consellera d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació

 

Amunt